+31 6 124 764 43 Elke werkdag van 08:00 tot 9:00
Lettergrootte
Seniorenbeurs 2016 in Nijkerk

21 april 2015

Het bestuur heeft de nieuwe doelstelling en visie van de Hulpdienst Hoevelaken opnieuw geformuleerd en vastgesteld in haar vergadering van 20 april.

Doelstelling / missie Hulpdienst Hoevelaken.
De Stichting Hulpdienst Hoevelaken is een vrijwilligersorganisatie die al sinds 1985 praktische hulp biedt aan ouderen, langdurig zieken en gehandicapten. Deze hulp is bedoeld voor iedereen, die om wat voor reden ook, een helpende hand of een steuntje in de rug nodig heeft. Wanneer het niet mogelijk is om een beroep te doen op buren, familie of kennissen, staan de vrijwilligers voor u klaar. Het kan gaan om eenmalige hulp, hulp van korte duur of gedurende een langere periode. Wanneer er sprake is van kortdurende of langdurende hulp, wordt deze in principe maximaal twee keer per week aangeboden.

Vrijwilligers
Bij de Hulpdienst Hoevelaken zijn ruim 60 vrijwilligers actief. Zij ondersteunen mensen voor kortere of langere tijd. Zij doen boodschappen, komen langs voor een uurtje gezelschap of een spelletje, rijden mensen naar het ziekenhuis of naar een andere bestemming, passen even op de kinderen of helpen bij financiƫn of administratie.

Andere vrijwilligers doen kleine klusjes in huis of in de tuin. In een enkel geval wordt een kleine tuin gedurende langere tijd onderhouden. Hierin voorziet de Hulpdienst alleen als zakelijke dienstverlening geen optie is.

Tenslotte zijn er vrijwilligers die mantelzorgers ondersteunen of ontlasten. Terwijl de mantelzorger even tijd voor zichzelf kan nemen, houdt een vrijwilliger diens partner of familielid gezelschap.

Overige uitgelichte artikelen