+31 6 124 764 43 Elke werkdag van 08:00 tot 9:00
Lettergrootte

2 juni 2015

Het Hoevelaken DUURZAAM evenement dat op zaterdag 30 mei in het dorpscentrum van Hoevelaken werd gehouden trok flinke belangstelling van een gemêleerd publiek. En voor het eerst sinds lange tijd vormde de Muziektent in het dorp weer het middelpunt van activiteiten en dat ook tot genoegen van de omwonenden!

Hoevelaken DUURZAAM is een nieuw project van de Lions Club Hoevelaken waarmee wordt ingespeeld op de verandering in onze maatschappij waarin aspecten als duurzaam, hergebruik en milieuvriendelijkheid hoe langer hoe meer als belangrijke factoren worden gezien in de maatschappelijke ontwikkelingen. Het was een gezellige drukte bij de kraampjes waar een groot aantal bedrijven en organisaties uit Hoevelaken en omstreken het begrip duurzaam vanuit verschillende perspectieven belichtten onder het genot van hapjes, drankjes en muziek van de jazzband “De Jazz Centrale”. Daarbij waren er lezingen van Peter van der Lugt over duurzaam bouwen en verschafte Paul O’Conner informatie over het ware CO2 verhaal en wat wij er aan kunnen doen om het milieu te verbeteren.

Biologisch
Zo toonde AH hun biologische assortiment, zorgde De Haen voor milieuvriendelijke drankjes, presenteerde bakkerij Toebast biologisch brood bereid met desem en Slagerij/Traiteur Steltenpool duurzaam en vooral lekker vlees. Bloemsierkunst KIKI was van de partij met duurzaam gekweekte bloemen, Hoveniersbedrijf Satter met ideeën voor ecologische tuinaanleg, installatie bedrijf Timmer met zonnepanelen en presenteerde Electroworld Weterings energie zuinige apparaten. Ook Hotel/Restaurant “De Klepperman” was aanwezig met heerlijk asperges pasteitjes bereid met biologische producten. Eigen ondernemers uit ons dorp die zich op allerlei manieren inzetten om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Naast deze met name genoemde ondernemers gaven ook diverse andere lokale bedrijven acte de présence zodat een breed scala van duurzame producten en diensten vertegenwoordigd was.

Kunstveiling
Maar ook van buiten Hoevelaken is dit evenement ondersteund. Hoofdsponsor RABO Bank gaf acte de presence met informatie over hun i033 energie project, toonde hoofdsponsor PON/Scheuler Nijkerk diverse elektrische auto’s en was fietsfabrikant Gazelle (ondersteund door de lokale rijwielhandelaren) present met verschillende elektrische fietsen waar vele bezoekers een uitgebreide proefrit op maakten. Al met al een zeer geslaagde middag die afgesloten werd met een kunstveiling waarvoor de kunstwerken ter beschikking waren gesteld door lokale kunstenaars. De opbrengst van deze actie wordt onder meer aangewend om de activiteiten van de Stichting Hulpdienst Hoevelaken te ondersteunen. De Hulpdienst bestaat 30 jaar en heeft ruim 60 vrijwilligers die klaarstaan voor mensen die steun of hulp nodig hebben, maar die voor bepaalde hulpbehoeftes geen beroep kunnen doen op de reguliere professionele hulpinstanties. De gelden zullen onder meer worden besteed aan bijscholing van de vrijwilligers om goed te kunnen inspelen op de veranderingen in de zorg als gevolg van de nieuwe WMO wetgeving.

Overige uitgelichte artikelen