+31 6 124 764 43 Elke werkdag van 08:00 tot 9:00
Lettergrootte

Wat doen wij?

Heeft u om wat voor reden hulp nodig? Dan kunt u of iemand uit uw omgeving een beroep doen op de vrijwilligers van de Hulpdienst Hoevelaken. Een vrijwilliger kan u helpen bij de volgende praktische dingen:

Mantelzorg

Kortere tijd (maximaal een dagdeel) een mantelzorg(er/ster) de gelegenheid geven iets voor zich/haarzelf te kunnen doen en in die tijd de persoon die de zorg krijgt gezelschap houden, zoals samen koffie drinken, wandelen, spelletjes doen, enz.

Tuinieren

Kleinere, ook herhalende, werkzaamheden in een tuin, zoals snoeien van struiken, maaien gras, en dergelijke. Voor grotere werkzaamheden wordt in de regel doorverwezen naar een professioneel bedrijf.

Dierenzorg

(Voor kortere tijd) verzorgen van een (huis)dier als de eigenaar dit niet (meer) kan en er geen andere oplossing beschikbaar is. Bijvoorbeeld uitlaten van een hond. Meestal wordt deze activiteit door meerder vrijwilligers in pool-verband geregeld.

Boodschappen

Boodschappen doen, met name dagelijkse boodschappen in een supermarkt, drogisterij, en dergelijke, voor personen die slecht ter been zijn en niet kunnen of willen laten bezorgen.

Kinderoppas

Kortere tijd op kinderen passen om een ouder de gelegenheid te geven even weg te kunnen.

Administratie

Helpen bij het op orde brengen/houden van persoonlijke administratie. Eventueel helpen bij contact met Belastingdienst, Notaris, Gemeentelijke instellingen en dergelijke.

Klusjes

Allerlei kleinere reparaties of andere klusjes, zoals ophangen schilderij, vervangen van een lamp, en zo meer. Voor grotere klussen, zoals behangen en dergelijke wordt in principe verwezen naar een professioneel bedrijf.

Beweging

Een wandeling(etje) of fietstocht(je) met iemand die dat niet graag alleen kan of wil. Meestal een zich herhalende activiteit.

Vervoer

Het vervoer per auto kan variëren tussen vervoer binnen Hoevelaken, regionaal en langere afstanden. Voor vervoer binnen Hoevelaken wordt een vast bedrag in rekening gebracht, daarbuiten wordt prijs per kilometer berekend.

Gezelschap

Heeft u behoefte aan gezelschap omdat u weinig contact heeft met anderen? Onze vrijwilligers komen graag bij u op bezoek voor een kopje koffie, een praatje of een spelletje.

Wanneer u niet zo gemakkelijk meer de deur uit gaat of niet zo goed alleen durft, kunt u een vrijwilliger vragen om samen mee te wandelen, eventueel met de rolstoel.

Mantelzorgondersteuning

Zorgt u voor een langdurig zieke partner, vader, moeder of familielid en zou u daarbij hulp kunnen gebruiken? Mogelijk kan een vrijwilliger van de Hulpdienst iets voor u betekenen. Bijvoorbeeld door een paar uur de zorg van u over te nemen, zodat u even tijd heeft voor uzelf.

Terminale zorg

Deze zorg wordt NIET door de Hulpdienst verzorgd, maar door het Hospice te Nijkerk. Aan het Hospice zijn vrijwilligers verbonden, die ook in Hoevelaken zorg en ondersteuning kunnen verlenen. U kunt rechtstreeks contact opnemen met het Hospice, die u dan verder helpt.

Hoe werkt het?

Als u ons belt, krijgt u een van de coördinatoren aan de telefoon die uw vraag opneemt en uw gegevens noteert. Mocht het nodig zijn, dan komen we bij u langs. Wij zoeken een vrijwilliger die u kan helpen. Zodra wij iemand gevonden hebben, nemen we contact met u op. U heeft geen indicatie nodig.

Eventuele vergoeding

Omdat de hulp geboden wordt door vrijwilligers, is deze gratis. Soms wordt een vergoeding gevraagd voor kosten die de vrijwilliger heeft gemaakt.

Zo wordt voor autovervoer buiten het dorp €0,35 per kilometer gerekend en zijn eventuele parkeerkosten ook voor uw rekening.

Een retour binnen het dorp kost altijd €2,00. Wanneer de vrijwilliger te lang moet wachten en later terug moet komen, dient €4,00 afgerekend te worden.

Stuur een bericht

Bel +31 6 124 764 43 of vul bijgaand formulier in.