+31 6 124 764 43 Elke werkdag van 08:00 tot 9:00
Lettergrootte

27 mei 2016

Willemien van Putten stopt als bestuurslid

Na zich 31 jaar lang met hart en ziel ingezet te hebben voor de Hulpdienst Hoevelaken, heeft Willemien van Putten haar secretariaatsfunctie voor deze dienst neergelegd. Tijdens de Vrijwilligersavond van de Hulpdienst op 11 mei jl. werd ze door voorzitter Lenske Jonker in de bloemetjes gezet en kreeg ze een fraai afscheidsboek overhandigd met bijdragen van een groot aantal vrijwilligers die hierbij de gelegenheid te baat namen om haar op persoonlijke wijze te bedanken voor het vele werk dat ze als bestuurslid heeft gedaan bij ‘haar’ club.

Je gaat stoppen, maar gelukkig ga je ons niet verlaten, zei Lenske Jonker in haar toespraak. “Daar zijn we heel blij om want ik zie jou, en velen met mij denk ik, als de moeder van de Hulpdienst. De Hulpdienst is jouw ‘kindje’. Je hebt dat kindje geboren zien worden en al die jaren geholpen om groot en volwassen te worden. Ruim dertig jaar lang en dat is geen kleinigheid! Ik ben je ontzettend gaan waarderen in de wijze waarop je je hebt ingezet voor de Hulpdienst. Je bent enorm gedreven en kenmerkend voor jou is je mentaliteit van ‘niet-zeuren, maar aanpakken’. Je bent positief en oplossingsgericht, een bemiddelaar bij uitstek. Je kunt met iedereen samenwerken en ook in lastige tijden die samenwerking behouden.”

AMBASSADEUR
Je bent positief en oplossingsgericht, een bemiddelaar bij uitstek, vervolgde Jonker. “Je bent kleurrijk en je hebt je eigen stijl. Als je een presentatie houdt over de Hulpdienst weet je dat zo boeiend te doen, dat de mensen een levendig beeld krijgen van wat de Hulpdienst inhoudt. Iedereen kent je gedichtjes en je potjes jam. Je gaat je functie als secretaris van de Hulpdienst neerleggen, maar gelukkig blijf je als vrijwilligster bij ons en mogen we gebruik maken van jouw ervaring en contacten, ook in je nieuwe rol als Ambassadeur van de Hulpdienst.”

IMKER
“Ik blijf mijn eigen mensen gewoon bezoeken, maar ik zou ook wel contacten willen leggen en/of onderhouden bij mensen die ons nodig hebben, ik zie wel wat er op mijn paadje voorbij komt, het was in elk geval fijn om met en voor jullie te werken en me in te zetten”, aldus Willemien van Putten. Ze heeft nu ook wat meer tijd om zich met de hobby van haar man Jan bezig te houden: “Jan is imker geworden en ik help hem er vaak bij. We hebben goede contacten met het Van Lodenstein College in Hoevelaken.

De school wil daar graag als lesmateriaal een of twee bijenkasten hebben, zodat de leerlingen kunnen zien hoe bijen leven en er voor ze gezorgd moet worden. Daarnaast gaan we er regelmatig een theorieles over geven, hier zijn we dit voorjaar mee gestart en het is ontzettend mooi om te doen.”

HULP
De functie van Willemien van Putten wordt overgenomen door Toos Righarts, die al enige tijd deel uitmaakte van het bestuur van de Hulpdienst. Op de Vrijwilligersavond werd ook afscheid genomen van Barbara Riemersma, die door het aanvaarden van een echte baan helaas niet meer voldoende tijd kon vrijmaken voor haar bestuurswerk. De vrijwilligershulp is een aanvulling op de zorg van familie, burenhulp, dagopvang en thuiszorg. Zij ondersteunen u voor kortere of langere tijd, doen boodschappen of kleine klusjes in huis of in de tuin, zorgen voor een uurtje gezelschap, passen op de kinderen, helpen bij administratie of financiën of rijden u naar het ziekenhuis of naar een andere bestemming.

”Ik heb nu wat meer tijd voor mijn grote hobby, bijen houden!”

Het laatste nieuws