Hulpdienst Hoevelaken

06 - 124 764 43

Wij zijn persoonlijk bereikbaar op werkdagen van 08:00 t/m 09:00. Buiten deze uren kunt u een boodschap achterlaten.

  • HulpdienstHoevelaken-1500 crop

Vrijwilliger worden

Letter grootte:

De Hulpdienst is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Heeft u een paar uurtjes over om u vrijwillig in te zetten voor iemand die dat nodig heeft? Bijvoorbeeld door te helpen met boodschappen, een tuintje bij te houden, iemand naar het ziekenhuis te rijden of gewoon door even gezellig op bezoek te gaan? 

Hulpvragen kunnen eenmalig zijn, maar ook een korte of langere tijd duren. Iedereen kan vrijwilliger worden: mannen en vrouwen van verschillende leeftijd en verschillende achtergrond.

Eén ding hebben al deze mensen gemeen: ze zijn bereid hulp te bieden aan iemand die dat nodig heeft. Aandacht, tijd en begrip zijn belangrijke kenmerken voor een vrijwilliger in de informele zorg. Een beetje relativeringsvermogen is ook belangrijk en vooral: een grote dosis humor!

Hoe werkt het?
Als u zich aanmeldt bij de Hulpdienst, heeft u eerst een gesprek met een van de coordinatoren.
Coördinatoren zijn vrijwillige medewerkers, die vraag en aanbod zo goed mogelijk bij elkaar proberen te brengen. In het gesprek kunt u aangeven wat voor soort vrijwilligerswerk u graag zou willen doen en hoeveel tijd u beschikbaar heeft. De coördinator vertelt u hoe de Hulpdienst werkt en wat de Hulpdienst u kan bieden. Zodra de coördinator een hulpvraag binnen krijgt die bij u past, wordt u gevraagd of u de hulpvraag wilt oppakken. Tijdens uw werkzaamheden voor de Hulpdienst, kunt u altijd terugvallen op de coordinator.

Als vrijwilliger van de Hulpdienst bent u verzekerd.

Het bestuur zorgt voor bijscholing en training.
Regelmatig wordt een vrijwilligersbijeenkomst gehouden.
Daarnaast ontvangt u het jaarverslag.


Wilt u zich aanmelden neem dan contact op met de Hulpdienst Hoevelaken.